Elitseriepremiär 4 oktober

Årets elitseriespel är strukturerat kring sammandrag under tre helger. Den första helgen är 4-6 oktober. I gårdagens första rond mötte förstalaget LASK. LASK var inte oväntat ett tufft lag att möta, eftersom de ställde upp ett lag med seriens näst högsta snittrating. Kring den första tidsnöden hade LASK ett tydligt övertag med 3,5-1,5. De sista partierna pågick länge och erbjöd trots underläget lite spänning. Slavko lyckades vända en suspekt ställning till ett lätt initiativ, men motståndaren hade hela tiden viss remimarginal. Henriksson spelade ett väldigt intressant slutspel där han hade två starka fribönder som kompensation för ett torn. Det blev en otroligt svårspelad ställning med begränsad betänketid där hans motståndare till sist drog det längsta strået. Mårten försvarade en tveksam ställning på det sätt som nästan bara Mårten kan, men det räckte till sist inte riktigt till. Slutresultatet 6-2 hade säkert kunnat putsas lite, men LASKs matchseger var knappast hotad.

Bäst insats stod tveklöst Patrik för. Efter solitt öppningsspel spelade Patrik gradvis ut den holländske stormästaren på ett mycket instruktivt vis.

I diagramställningen efter 36. Th6 hade Patrik kunnat fortsätta med det stabila 36…Se4 med bekväm fördel, men istället spelade han det mycket ambitiösa temporära pjäsoffret 36…Teg7. Bra ställning att bedriva lite egenstudier kring för den som är på det humöret. Efter 37.Sh1? förvaltade Patrik sin fördel tills han kunde ta hela poängen.

Lämna en kommentar