Johan Henriksson vann Ålandsturneringen!

Fem starka Kungstornetspelare deltog i Ålands vårturnering 2017 som traditionsenligt arrangerades på pensionat Solhem i Mariehamn. Spelformen var 15-minuter + 5 sek/drag. Efter 9 hårda ronder där ledningen växlade flera gånger stod Johan Henriksson som ensam segrare på 7 poäng.
Näst bäste Kungstornare blev lite överraskande Henrik Boström på 7:e plats med 6 poäng. Därefter, på samma poäng, kom Mårten Aronsson. Han var högst rankad och efter en överraskande förlust i första ronden jobbade han sig upp och var med i tätstriden. Chanserna till en topplacering spolierades dock efter detta debacle mot Peter Johansen i näst sista ronden.


Ställningen var klart vunnen för några drag sedan men svart har kämpat starkt och remin är nu klar efter det tvungna Txh2. I hastigheten glömde dock Mårten bort det, drog Th7 och det var bara att ge upp efter Lh4.
På 9:e plats kom Fredrik Andersson på 5,5 poäng. För Kaj Engström som började med tre raka och verkade ordentligt i stöten tog det tvärstopp med förluster i rond 4-6 mot klubbkamraterna Johan, Mårten och Henrik. Efter en bra avslutning blev det i alla fall 5,5 och 11:e plats.

Hela resultatlistan ses här: http://chess-results.com/tnr282774.aspx?lan=6&art=1&wi=821

Lämna en kommentar