Tungt för andralaget

I lag-DM div 1 har andralaget det tungt. Innan måndagens 4e rond så låg laget på 6 plats på samma poäng som Sällskapet II men 4,5 partipoäng sämre. Efter måndagens förlust mot Wasa SK II med 31/2 – 81/2 är laget kvar på 6e och sista plats. Glädjande i sammanhanget är att de närmaste konkurrenterna om nedflyttningsplatsen, Sällskapet II (1p) och Rockaden II (2p), också förlorade. Mot Sällskapet tog vi dessutom in en halv partipoäng.

Den rafflande femte och sista ronden spelas den 4 februari.  Det är nästan löjligt spännande både i toppen och botten. I bottenstriden har Kungstornet något av en huvudroll. Kungstornet II spelat mot Rockaden II i en för oss och hela nedflyttnings kampen en direkt avgörande match. Vinst och vi är kvar i ettan. Vid både remi och förlust är vi beroende av vad som händer i matchen Kristallen – Sällskapet II. Om vi förlorar mot Rockaden och den blir med minsta möjliga marginal, 51/2 – 61/2, då ska Sällskapet förlora med minst 51/2 partipoäng för att är vi ska gå om dem på bättre partipoäng. Blir vår förlust något större är det bra om Kristallen krossar ordentligt. Kristallen som kämpar om seriesegern och på pappret har ett bättre lag bör vara favoriter och troliga vinnare mot Sällskapet. Om det blir remi i vår match och då förväntad fölust för Sällskapet så är vi kvar i ettan och Sällskapet åket ur. Om vi och Sällskapet vinner åker Rockaden II ur. Om vi och Sällskapet spelar remi är det morsning och goodbye för oss.

Så värm upp harskramlor och vuvuzelor(?) och kom och heja fram laget måndagen den 4 februari 2019  på Schacksalongerna.

Lämna en kommentar