Allsvenskan 11 – 13 januari

Första laget har varit i Eksjö och spelat schack i dagarna tre.
Första matchen i fredags var mot Växjö. Vi var inte riktigt på tårna i den matchen och förlorade med 2 1/2 – 5 1/2.
Andra matchen i lördags mot Allingsås vann vi med 5 -2. Nu har maskinen rullat igång. Det fick Mannhem märka av i den tredje matchen som spelades i söndags. Vi vann ”enkelt” med 6 – 2. I en haltande tabell ligger Kungstornet för tillfället 2a. Tre matcher återstår och Allt kan hända.

Andralaget spelade mot Farsta II. Det började med att vi fick en poäng grattis via en w.o. Men sedan blev det tuffare men till slut så stod vi där som segrare med 4 1/2 – 3 1/2. Andralaget ligger 3a med tre matcher kvar så här kan det hända en hel del.

Tredjelaget spelade mot Stockholm SS IV. Här började vi med att ge motståndarna handikapp med en w o. När sedan Robban fick vika ner sig mot Jörgen S så såg det ut som om det skulle bli ett stornederlag. Men skam den Kungstornare som ger sig. Laget kämpade sig tillbaka in i matchen och till sist så hängde allt på partiet Ulrik mot Niklas. Där lyckades tyvärr Niklas vinna ett torn bonde slutspel och där med säkra matchsegern för sällskapet med 3 1/2 – 4 1/2. Laget ligger när tre matcher återstår näst sist så här behöver det hända något.

Fjärde laget var på utflykt i Solna och mötte Serbiska Föreningen. En innan något osäker match visade sig bli en ganska enkel historia. Vinst med 4 – 1. I och med resultatet så lämnade fjärdelaget över sista platsen till Serbiska. Tre matcher återstår och mycket kan hända.

Lämna en kommentar