Lag-DM färdigspelat, resultat för 3 och 4 lagen

Det redan nedflytningsklara 4e laget mötte i sista ronden Seniorschack Stockholm. Då laget fick ställa upp med de två mycket kassa spelarna w.o. på bord 5 och 6 så är det inte mycket att säga om 5-1 förlusten. Vi tar en ohotad 6 plats. Vinner serien gör Seniorschack Stockholm. Grattis!

Tredjelagets match var en annan historia. Innan ronden var det klart att Trojanska Hästen vinner serien. Att Mälaröarna flyttas ner är också klart. Kampen om andre till femte plats var mycket oklarare. Det var fyra lag på samma matchpoäng. Partipoäng för Tyresö 16. Kungstornet har 151/2, Wasa och Kristallen 15. Wasa möter Mälaröarna, Kungstornet möter Tyresö och Kristallen möter Trojanska Hästen. Man kan tro att Trojanska Hästen ska ta lätt på matchen nu när de är redan klara seriesegrare. Det gör de inte utan vinner en spännande match med 5-3 och går obesegrade genom serien. Wasa besegrar Mälaröarna 6-2 och har därmed 21 partipoäng och andra platsen i det läget

Hotet mot Wasas andra plats är alltså resultatet i matchen Kungstornet III – Tyresö. Första partiet att ta slut var Vladimir som snabbt vann mot Max H. 1-0 till oss alltså. Per förlorar mot deras starkaste spelare CM Theodor L. 1-1. Det här kan bli en spännade historia. Nästa parti att ta slut var när Tommy vann över Lars-Erik V. Här tillät Lars-Erik Tommy att sätta matt. Vet inte om L-E kände till att man kan ge upp. Kul med en matt hur som helst. 2-1 till oss. När sedan Michael över Mikael S och det står 3-1 börjar det kännas som om vi kan vinna matchen. Två remier sedan, Peter och Daniel, där Daniel såg ut att vinna men det ville sig inte. 4-2 till Kungstornet. Det doftar andra plats men det är två partier kvar som behöver vinnas. Matts spelade mot formstarka Svante W och Stefan mot Göran R. I en ställning där Matts ser ut att bjuda på en plaskmatt på första raden om Svante får tid till det. I stället vinner Matts elegant efter en schack på h8 med damen tvingar han ner svarts kung på sjunde raden. Efter en för en lätt ouppmärksam åskådare oväntad schack på c7 ger svart upp. Det vissar sig att svart måste ta med damen annars är det matt och efter att vit schackar på h7 med sin dam vinner han svarts dam. Snyggt. 5-2 till Kungstornet. Kvar har vi då Stefans parti. Att se Stefan spela är lätt magsårs framkallande. Inte för att han spelar uselt men att vara åskådare när en spelare spelar på grov tidsnöd och i stort sett vid varje drag är nere på 8 till 10 sekunder kvar innan draget görs är väldigt nervöst. Men Stefan tog det ro och spelar lugnt på mattsätter sin motståndare. 6-2 till oss. Andra platsen är vår med den trygga marginalen av en halv partipoäng ner till Wasa. Härligt. Grattis till Trojanska Hästen.

Lämna en kommentar