Problemlösnings KM 19 februari

Schackklubben Kungstornet inbjuder till KM i problemlösning onsdagen den 19
februari 2020, kl 19, samling 18.30 hos Laserdome, Surbrunnsgatan 42.

Prissumma 1000 SEK, fördelat på fyra priser.

Problemen är komponerade av Christer Jonsson.
Flerfaldige klubbmästaren i Kungstornet, Kaj Engström, är domare denna gång.

Välkomna!
Mats Jonsson, programansvarig KM problem. (bror till Christer)

Christer är landets ledande och överlägset mest meriterade problemkomponist. Han har komponerat uppemot 4000 problem. Christer är född 7 oktober 1947 Östrand, Norrbotten. Sin första kontakt med schackproblem fick han på Realskolan i Älvsbyn där han hade två lärare som komponerade hjälpmatts problem. Debut som schackproblems komponist gjorde han i o m januari-numret av Tidskrift för Schack 1963. Därifrån har han gjort sig känd sig som Sveriges ledande och en av värdens mest kända och respekterade problem kompositörer. Hans meriter är enorma med över 100 1:a pris, över 150 övriga pris, c:a 400 hedersomnämnande, c:a 400 omnämnande. Han har vunnit SM-lösningstävling fler gånger.

Lämna en kommentar