Lagen har spelat

Kungstornets olika lag har varit igång och spelat.

V börjar med lag DM div 1. Där står det nu klart att Kungstornet II är klart för nedflyttning efter förlust 3 1/2 – 8 1/2 mot Stockholms SS. Vår sista plats var ohotad tyvärr. Vinner serien gör Kristallen som där med ersätter Solna SS i div Elit. Grattis Kristallen.

I allsvenskan var det ronder helgen 1-2 februari. Alla våra lag spelade matcher.

Första laget spelade sina 5 och 4 ronder (jo, i den ordningen) i Superettan.
På lördagen mötte man Rockaden Umeå och vann med 5-3. Här stack Patriks vinst parti ut lite grand när genom en listig manöver, som innehöll ett matthot, lyckades hota att mata fram en fribonde som skulle innebära pjäsförlust för motståndaren. Fredrik får också ett hedersomnämnande.
På söndagen spelade man mot Västerås SK. Patrik krossade sin motståndare. Oskar förlorade. Johan vann och Anders lyckades, trots att gjorde allt för att hjälpa motståndaren att hålla remi, vinna. Fem tre till Kungstornet i den här matchen också. Nu leder vi serien tillsammans med Rockaden II. Håller vi det här går laget upp i Elitserien.

Andralaget som spelar i div 1 grp 2 mötte Kristallen II. Kristallen har ett bra lag men inte lika bra som Kungstornet. Under ledning av Luis vann Kungstornet med 4 1/2 – 3 1/2. Laget ligger nu fyra två poäng efter ledarduon Stockholm SS II och Södra SASS.

Tredjelaget spelar i div II grp 4. En tuff bortamatch mot Jönköping var vad laget hade att se fram emot. Det gick väl lite som väntat, förlust 1 1/2 – 6 1/2. Här kan man notera att Stefan slog deras andrabords spelare som hade 2105 i ranking. Toni spelade remi en 1894 spelare. Bra kämpat.
Laget ligger på en 6e plats med 4 poäng det är en poäng för nästa ronds motståndare Schack 08, Norrköping III. Schack 08 är på nedflyttningsplats så ska laget vara säkert på att fortsätta spela i div II så är det bäst att vinna den matchen.

Lag 4 spelar i Stockholmsserien div IV. Här mötte laget de svåra motståndarna Seniorschack Stockholm. Det var lite nervöst vid matchstart då det var stopp i tunnelbanan och två spelare saknades, Arsi och Radu. Tack vare en fin insatts av Matts så blev laget fullt innan tiden had gått ut. Arsi verkade ha blivit inspirerad av den här förseningen för han krossade sin motståndare på 16 drag. Sedan lyckades Tommy rädda remi efter att motståndare gjort ett dåligt drag. Alex kämpade på och stod lite bättre när han gjorde ett fel val och partiet gick inte att rädda även om han kämpade. Radu gnetade till sig en vinst trots lämnat tidhamdikapp. Kunde nu Daniel rädda en remi så vinner vi matchen? Tyvärr gick det inte. Det blev 2 1/2 – 2 1/2. Ett inte helt rättvist resultat om man ser till hur det såg ut på bord två och tre ett. Kungstornet IV ligger nu tvåa i serien efter suveränerna SK Passanten II. Här kan det bli allt från en 2a till en 7e plats beroende på hur vi spelar och de andra lagen presenterar.

Lag DM div 4. I en jämn och spännande match lyckades Wasa SK VII hålla remi. 2-2 slutade matchen och Kungstornet slutar fyra, vinner gör Wasa SK VII.

Lämna en kommentar