Resultat månadsblixt

Denna gång spelades månadsblixten med behörigt avstånd mellan spelarna. Turnering gick alltså via nätet på Lichess. Turneringsformatet är något annorlunda mot det vi är vana vid när det är närschack på Laserdome. Betänketiden är 3+1 vilket är en normal betänketid för nätblixt som dock nog lämpar sig bäst för att sitta framför en dator. Turneringslängden är på tid. I vårt fall var den 1,5 timme. I början av turneringen lottas spelarna baserat på deras rating. Så snart du avslutat ett parti och återvänt till turneringslobbyn, kommer du lottas mot en spelare som ligger nära dig poängmässigt. Detta garanterar minimal väntetid, men samtidigt är det inte säkert att du får möta alla deltagare i turneringen. Det kan också betyda att det blir olika antal partier spelade för olika spelare. Så ju snabbare du är dessto fler partier får du spela, vilket i sin tur ökar dina chanser att vinna turneringen. I turneringen ger en vinst baspoängen 2, remi 1 och förlust 0 poäng. Men om du vinner två partier i rad så startar en dubbelpoängserie representerad av en flamma som ikon. Efterföljande partier är då värda dubbla poäng tills du misslyckas med att vinna ett parti. En vinst är då värd 4 poäng, remi 2 och förlust 0 poäng.

I denna vår första online turnering så blev prispallen så här:

övriga placeringar
4. JensLyn
5. luco67
6. hbmhbm
7. Deathztar
8. Allaboda
9. ThoSto

Värt att notera är att det blev ett klubbrekord i turneringen. Det spelades totalt 3867 drag i turneringen vilket allts är ett klubbrekord. Får se om detta rekord står sig efter nästa turnering.

För den som undrar så är alla spelarna sedan tidigare medlemmar i Kungstornet. Några är väl mer lättidentifierade än andra.

Lämna en kommentar