Resultat Uppstartsblixt

Onsdagkväll och det är dax för Kungstornets uppstart. Många är kallade och flera är här och några tillkommer. Alla är glada och lyckliga att vi äntligen är här igen och väntar spänt på att vi ska köra igång. I programmet står det att det ska vara en uppstartsblixt men så blir det inte. Man kan ju alltid ändra sig och det gjorde vi (Kaj). Det blir snabbschack med 10 minuters partier i stället. Efter en viss fördröjning och en administrativ hjälp till Kaj från Matts så blir det spel i tre grupper om sex personer.

I grupp A spelar tungviktarna Oscar, Mårten, Kaj och J-P samt lättviktarna Alex och Sverker.
I grupp B spelar Arvand, Daniel, Tomas K, Pascal, Adam och Tomas S.
I grupp C spelar Ville, Kasper, Jan, Guri, Ahmed och Paco.

Skaka hand! Starta klockan! Då är vi igång. 1 d4 d5 2 Sf3 Sf6 3 c4 e6 4 Sc3 Lb4 hmm? 1 e4 e5 2 Sf3 Sf6 3 d4 exd4 4 c3 hmm? Grünfelt på förhand hmm? Jaha där rök damen! Då hinner man köpa en öl innan nästa parti. Visst syntes det en del närschacks ringrost hos en del spelare. Några av partierna blir som sig bör mer spännande än andra men överlag är det intressanta partier som spelas. Och en spännande kamp om förstaplatsen i gruppen.

Och vinnarna är
taaarrrrammmm daaaarrrrammmm (alltså ett försök till trumvirvel):

Grupp A
1. Oscar, Mårten och Kaj 4p – det blir så när man slår varandra
4. J-P 2p
5. Alex 1p
6. Sverker 0p

Grupp B
1. Pascal 4p – på inbördes möte
2. Daniel 4p
3. Tomas K 3p
4. Adam 2p – på inbördes möte
5. Tomas S 2p
6. Arvand 0p

Grupp C
1. Jan 4p – inbördes möte
2. Guri 4p
3. Ahmed 3p – inbördes möte
4. Paco 3p
5. Ville 1p
6. Kasper 0p

På onsdag är det GP1, 20 minuters partier.

Lämna en kommentar