KM Fischer Random

Klubbkväll med träning och sedan Km i Fischer random.

Ett stort GRATTIS till Henrik som är klubbmästare i Fischer Random

Fischer random chess eller Chess960 som formatet också är känt som såg dagens ljus i en turnering i Buenos Aires, Argentina, den 19 juni 1996. Den turneringen vann Peter Léko. Första världsmästerskapet spelades 2019.
Det är alltså en slumpad uppställning enligt vissa regler. Det finns totalt 960 unika positioner. Vanliga schackregler gäller med rockad. Reglerna säger att kungen ska stå mellan tornen och att löparna på svart respektive vitt.

Dragserien i vårt KM var 7min per spelare. Det var 12 spelare som deltog och de delades in i två grupper. Sedan blev det ett placeringsspel där ettorna i respektive grupp möte varandra, tvåorna mötte varandra o s v.

Resultat:
Ena gruppen
1 Henrik
2 Mårten
3 Jan Peter
4 Amed
5 Pascal
6 Carlos

Andra gruppen
1 Kaj
2 Mathias
3 Seán
4 Alex
5 Adam
6 Daniel

I finalen möttes Kaj och Henrik och Henrik vann.

Övriga
Mårten – Mathias 1-0 Mårten trea
Jan Peter – Seán 1-0 Jan Peter femma
Amed – Alex ?
Adam – Pascal 0-1 Pascal nia
Carlos – Daniel 1-0 Carlos 11a

Lämna en kommentar