Hänt på klubben….

Urban vår käre gamle, eller säger man före detta, ordförande har då lite sent omsider blivit avtackad för lång och trogen tjänst!

En glad Urban håller låda med innehåll

Månadsblixten den 27 oktober blev en rumphuggen historia. Det hindrade dock inte Kaj från att bygga staket med grind
Resultat!

Tom Wedberg, stormästare, var på besök och presenterade på ett pedagogiskt sätt fyra partier från sina karriär.
Det var ett mycket uppskattat föredrag

GM Tom och en Caro Kann

Lag-DM div 1.
Här har nu andralaget trätt in i handlingarna. I måndags (1/11) mötte laget Wasa SK II.
Det blev trots att vi var lägre rankade en spännande historia. Matchen avgjordes till Wasa SKs fördel när Hans Rånby mot Tommy räddade remi i sista färdigspelade partiet. Där hade vit en vinst på gång om han hade lyft blicken lite grann. Men att se allt är ju lite som att leta efter sina nycklar. Letar på man på fel ställe hittar man dem inte. Och så är det här med psykologins betydelse för hur man spelar. Vit borde ha gjort ett bondedrag som svart inte hade kunnat stoppa. Den bonden hade promoverat till dam med schack. Det såg inte Tommy som tog svarts sista bonde och där med lätt honom ta den starka fribonden. Men i ett skede av partiet då vit hade räddat en förlust till remi, tiden börjar bli knapp och en svart bonde är på väg att gå i dam så ser alltså inte vit att fribonden blir dam med schack. Schacken hade lett till att svarts fribonde hade gått från lovande till förlorad och partiet från remi till vinst för vit. Kan också säga att vit i ett läge låg under med pjäs men hade tre bönder för pjäsen. Vit hade kung, dam och fem bönder och svart hade kung, dam, springare och två bönder. I det läget valde svart att troligen felaktigt byta dam. Tack och pust tänkte vit nu har jag möjlighet att hålla remi. Det blev ju nästan vinst men det är ju som sagt inte alltid man letar där nycklarna är.
Nåja nya insatser nästa måndag (15/11) då tredjelaget träder in i handlingarna i div 3 mot Wasa SK IV. Revansch kanske?

Bordsresultat nedan:

Lag 2 div 1 rond 1

Lämna en kommentar