Vinst för förstalaget i DM

Förstalaget har spelat sin andra match i lag-DM.
Den här gången mötte man Kristallens SK. På pappret, alltså enligt lagets medelranking, såg det ut som om det skulle bli en ganska enkel historia (nåja). Tittar man bordsresultaten i fallande ordning från bord ett till fjorton så blev det inte. Då hade det stått 61/2 – 61/2 och Per I:s parti på 14 bord hade blivit avgörande för match utgången och Kungstornets vinst.

Matchrapporter säger något annat. Matchen blev som siffrorna visar tuffare än beräknat. Men det hade inte att göra med att spelarna/laget spelade dåligt. Tvärtom. Efter två och en halvtimmes spel stod de flesta Kungstornare bättre. I det läget så ger Gunnars apple watch ett ljud ifrån sig och det är som alla vet direktförlust om elektroniskutrustning inte är avstängd och ger ljud ifrån sig (FIDEregel). Sedan gör Kaj en riktig blunder och Kristallen har fått en gratisbiljet in i matchen. Nu räckte det inte för Kristallen utan Kungstornet vann med 71/2 mot 61/2.

Tim Willinger – Kaj Engström, svart vid draget

Ställningen ovan är innan svarts 49:e drag. Fördelen är stor för svart. Det gäller bara att flytta på damen och se till att vit inte kan hitta på något taktiskt otrevligt. Dam d6 är ett bra drag som gör en väldigt massa bara saker. Först och främst så behåller svart damen. Enligt Stockfish hade gett + 4,5 för svart…

Med ca minuten kvar på klockan spelar svart 49. – Txa3??. Morsning och goodbye, så här illa kan det då gå om koncentrationen (eller vad det nu är?) tappas ett ögonblick. Det ser ju vem som helst att det är enkel vinst efter att vits sista bonde är tagen. Men men som sagt man ska vara i partiet hela tiden.

Med det ovan sagt så skicka gärna partiställningar som kan presenteras på hemsidan.

Nåväl, trots de två missarna, i övrigt var det stabilt spel överlag och bästa laget vann! Den tar vi med oss till 4-5 december när Allsvenskan drar igång. Även de som inte spelar är välkomna till Hotell Globen att heja på första- och andralaget lördag 4/12. Tredjelaget spelar på Salongerna söndag 5/12 kom och heja på dem!

Men först, på måndag den 29:de november kl.18:30, så går vi man ur huse, tar oss till salongerna där Kungstornet II spelar lag-dm, div 1 rond 2, mot Stockholms SS II.

Matchresultat elitserien:

Lämna en kommentar