Några lag har varit aktiva

Allsvenskan har dragit i gång. Först ut i lördags var vårt elitserie lag.

En liten rapport från Kaj om hur det gick för laget i Elitseriepremiären.
Kungstornet ställdes mot svenska lagmästarna SK Rockaden i första matchen i 2021-2022 års allsvenska. Spelet böljade tämligen jämnt ett par tre timmar och såväl Luis som Fredrik tog tidiga remier. Sedan kunde inte Torbjörn stå emot trycket och gav upp. Strax efter kvitterade Patrik med ett fint genomfört angrepp. Och Johan H tog ungefär samtidigt remi. Tyvärr kunde Rockaden säkra matchsegern efter knappa fyra timmar då både Oskars och Johan E:s motståndare blev för svåra. Kvar var Anders parti. Det fick ett märkligt slut då rockadenspelaren glömde bort sin klocka och förlorade på tid i sin fördelaktiga ställning. Vinst för Anders och förlust för Kungstornet med 3,5-4,5 alltså.
Matchen spelades i ett konferensrum på Quality Hotel Globe till allas belåtenhet. 

Nästa lag att pröva sina allsvenska vingar var tredjelaget
För andra gången på sju dagar fick Kungstornet möta ett lag från Stockholms Schacksällskap. Denna gång lag IV. Till att börja med var det en jämn och tät match. När det var tre partier kvar ledde Sällskapet med 4 mot 1. Adam hade möjlig vinst chans, Thomas var två bönder upp och borde vinna, Andreas hade pjäs upp så där var det mer en tidsfråga innan hanar klar. Adams motståndare lyckades vrida sig ur matt hotet och rädda remi. Thomas spelade hem vinsten lika så Andreas. Så till sist blev det vinst för Sällskapet med 4,5 – 3,5.

Lag DM

I lag-DM mötte andralaget (div 1 rond 2) Stockholms SS II. Det är inte så mycket att orda om matchen. Det blev en ganska ensidig historia. Glädje ämnena är hur väl vi trots allt kämpade mot ett toppat lag med Eric Thörn på förstabord. Tröstpoäng av Stefan (vinst), Kjell (vinst) och Tomas (remi). Alla gjorde detta mot högre rankade motståndare. Sällskapet vann med 9,5 – 2,5.

Lämna en kommentar