Lagmatcherna står som….

Vi har spelat en bunt matcher i allsvenskan.

Förstalaget spelat mot Team Pelaro Alingsås SS i elitseriens 6e rond.
Det gick hur bra som helst! Vi vann med 7.5 – 0.5. Vi har nu 2 poäng och har flyttat oss över nedflyttningsstrecket. Tre ronder mot tufft motstånd kvar.

Andralaget spelar i div 1 och spelade match både lördag och söndag. På lördagen mötte vi SS Gambit Norrtälje våra som ligger sist i tabellen. Och det var inga större problem. Vi vann med 5 – 3. Tyvärr vann också våra närmaste konkurrenter om att undvika nedflyttning. Och på söndagen så mötte vi dem. Det blev hård match där vi tyvärr drog det kortaste strået. 3.5 – 4.5 blev det till Kristallen II och nu gick de förbi oss i tabellen. Himla otur om man nu kan prata om otur i schack. En rond återstår då vi möter hittills obesegrade Stockholms SS II.
Schackelina berättar om sin upplevelse av besöket hos oss https://schackelina.bloggo.nu/For-mycket-stress-/?fbclid=IwAR390nYvlY-gImtvIZ8TgMeL9fz9Q7kHCxd8Q17kAl7Wdg154v1Wc-dCHkc

Tredjelaget har spelat mot Wasa SK III. Det blev en ganska lustig historia. Ja inte resultatmässigt men när det gäller lagen. Vi var tvungna att lämna tre platser tomma. Alltså skulle vi börja matchen i underläge 0 – 3. Tungt kan man säga. Men när matchen kom igång hade Wasa sportsligt nog också lämnat tre w o. Nu kan man säga att de fem som vi mötte var på papperet mycket starkare än vi så det skulle inte bli några problem för dem. Vi förlorade också med 4.5 – 0.5. Den meriterande halvan tog Alex mot Felix. Hedersamma förluster till Pascal och Tommy. Frågan är om inte Pascal kunde ha klarat att spela remi mot Borislava. Ett litet feldrag och så var dagen förstörd för en mycket besviken Pascal. Tommy som svart kanske också hade kunnat hålla remi om han valt att göra Sd8 istället för Sh8. Det fanns en svag svartbonde på e6 som skulle garderas av springaren på d8. Flytten av springaren skulle ge plats för kungen på och sedan skulle kung gå till f7. Tommys tanke var att efter Sxh8 och Kxh8 så skulle kungen ta sig till f7 och sedan skulle allt vara frid och fröjd (nåja). Med den plågsamma vitspringaren på g6 borta så skulle livet bli lättare. Nu blev det inte så. Efter att kungen har slagit springaren så måste svart ödsla tid för ta sig tillbaks till f7. Vit hinner nu med sitt anfallsspel och kan därmed också i förlängningen vinna partiet. För övrigt så debuterade Carlos som lagspelare och spelade sitt första långparti i denna match.

Lämna en kommentar