Kungstornet vann lag-DM elit

Kungstornet besegrade Rockaden med 10-4 i sista ronden av lag-DM elit och är därmed regerande stockholmsmästare.

 

Matchen inleddes lugnt. Som väntat i en för båda lagen viktig finalmatch. Inga överraskande öppningar eller skarpa närkamper utan säkerheten först. Inledningen var lovande, ingen kom dåligt och på ett par bord stod vi tidigt lite bättre.

Först klar var Haroon med en lugn remi efter ca 20 drag. En stund senare tvingades Stefan ta ut remischackar då hans kungsangrepp inte slog igenom.

Matchen gick nu in i en kritisk fas. Rockaden tog ledningen med 2-1 efter en, som det verkade, mycket onödig förlust för lagkapten Palmblad. Ett par andra mörka moln seglade också upp. Kaj gick på väl hårt och offrade bönder med oklar kompensation. Arovén satte bort kvalitet och det såg förlorat ut, lite hoppfullt var dock att hans motståndare började få dålig tid. Fredriks parti var oklart och Bäcklund och Johan såg lite pressade ut dock utan att det var någon direkt fara.

Men det fanns också en hel del positivt. Larsson, Patrik, Torbjörn och Mårten hade alla klar fördel och kom allt bättre. Det började luta åt seger eller åtminstone oavgjort.

Sedan lossnade det plötsligt och allt gick vår väg. Arovén lyckades vända och vinna. En oväntad och viktig poäng. Larsson, Torbjörn och Patrik avgjorde säkert. Anders Owens parti var jämnt hela tiden och slutade remi. Johan hade ett hårt parti men visade sig till slut vara starkare och vann. Detsamma kan sägas om Mårten som sakta men säkert pressade ner sin motståndare. Kaj jobbade upp sig och såg t.o.m. ut att få vinstchanser i ett tornslutspel som dock slutade remi. Bäcklund höll också säkert remi. Fredrik var inblandad i en riktig holmgång men höll huvudet kallt och var på väg att inkassera en fullpoängare då han tappade tråden och nöjde sig med dragupprepning. Det spelade nu ingen roll, ställningen var 9-5 och matchen var för länge sedan vunnen. Då var det bara Oskar kvar och många trodde väl att han i det läget skulle nöja sig med remi. Men så var inte fallet, han ville sätta sista spiken i Rockadenkistan och pressade på med torn+löpare mot torn. Till slut, någon gång vid midnatt gav det resultat och segersiffrorna kunde skrivas till 10-4.

Här kan du se resultat och slutställning.

Lämna en kommentar