Kungstornet tvåa i lag DM!

Kungstornet blev igår vise distriktsmästare i lag DM. Mästare blev Wasa SK.

Inför gårdagens rond så låg Kungstornet 1 1/2 partipoäng efter Wasa. Kungstornet behövde alltså ta 2 partipoäng fler än Wasa för att säkra segern. Om vi hade tagit 1 1/2 partipoäng mer än Wasa hade vi fått samma partipoäng och en osäker särskiljning hade behövts.

Det blev en spännade tillställning där Wasa till sist lyckades att hålla undan. Men för att att lyckas var Wasa tvungna att toppa laget. I stort sett så saknade de bara GM Pia Cramling (hon kämpar i Gibraltar). Fem GM, varav en har 2712, och två IM plus lite annat folk behövde de alltså för att hålla undan för oss. Vi, vi spelade som alltid med bästa laget. Vi utbringar skål (kling) och grattis till distriktsmästarna Wasa SK!

Resultat och slutställning: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6169

Lämna en kommentar