I motvind lyfter draken

I söndags spelade fjärdelaget mot Rockaden VII i en vinna eller försvinna match. Efter en övertygande seger (5-0) där Radu visade vägen genom att snabbt avfärda sin motståndare står nu laget på betydligt fastare mark.

I går i Lag-DM div 1 var det andralagets tur att spela med kniven på strupen. Laget ligger innan matchen sist och på nedflyttningsplats med sämre partipoäng. Förlust och nedflyttning är mer eller mindre ett faktum. Remi och laget var beroende av hur det gick för vår nedflyttnings konkurent Stockholms SS II i deras match mot Kristallen. Kungstornet II mötte ett på 11 av 12 bord högre rankat Rockaden II. Ett ”vilt kämpande” Kungstornet grejar remi, 6-6. Samtidigt går resultatet i Sällskapets match vår väg när Sällskapet förlorar med 4-8. Därmed byter Kungstornet och Sällskapet plats i tabellen och Sällskapet åker ner i div 2. Botrdsresultat värda att noter är: Vladimirs (1708) vinst över David Narva (2003), Radus (1617) remi mot Rado Jovic (1919), Thomas (1791) remi mot Lennart Örnmarker (2016) och på bord 1 Lennarts vinst över Stefan Bryntze.

Lämna en kommentar