Lagen har spelat.

I måndags puttrade det lilla laget, som spelar i div 5, igång vårens spel i lag DM. Kungstornet 4 spelade mot Hässelby SK. På pappret var laget dömt till undergång. Med en 1800 spelare på första och högre rankade på övriga bord så såg det ut som om Hässelby skulle få en enkel (nå ja) resa. Men räkna inte bort Kungstornet innan badvattnet är utkastat. På första bordet fick Tommy en händelsefattig remi. Näste spelare att bli klar var Toni. I slutställningen handlade det om om det skulle bli matt i två eller tre drag. På andra bordet spelade Pascal utmärkt tills han tog ett felaktigt beslut och tappade pjäs. Det hjälpte inte att han försökte hitta en patt ställning det blev en mattförlust i alla fall. Ställningen var nu 1 1/2 mot 1 1/2 och spänningen var olidlig. Kvar är då bara Nina. Och även om Nina var nervös så var inte vi det. Hon spelade ett mycket bra parti där slutet var väldigt vackert. Vinst med 2 1/2 mot 1 1/2 och en fjärde plats i tabellen. Näst rond blir tuffare då laget möter tvåan Wasa SK VII.

Allsvenskan har också dragit i gång vårsäsongen och i söndags spelades den fjärde ronden för lag 2, 3 och 4.

Lag 2, div 1 2, krossade Schack 08, Norrköping II med 6 – 2. Laget ligger fyra i tabellen med 5 p, leder gör Stockholm SS II som har 8 p. Här möter laget Kristallen SK II i nästa rond.

Lag 3, Div II 4, spelade något oväntat 4 – 4 mot Linköpings ASS II. Bra kämpat av Linköping även om vi hellre hade sett de hade förlorat. Kungstornet ligger på en 6e plats på 4 p. Leder gör SS Allians/Motala SS på 7 p.
Lag 3 har 1 poäng mer än Schack 08, Norrköping II som ligger på 7e plats och nedflyttning. I nästa rond möter lag 3 Jönköping (4 plats) som också har 4 p men bättre partipoäng. Ska lag 3 vara säkra på att spela kvar i div II krävs det nog seger i den matchen. Men det är inte något att oroa sig över innan mjölken är spilld. Det är ju som bekant inte över förrän det är slut.

Lag 4, div IV, tog en övertygande vinst mot SK Rockaden VII med 3 1/2 mot 1 1/2. Laget ligger nu tvåa på 6p, leder gör Passanten II som har 8 p. Nästa rond blir motstånd blir mot det starka Seniorschack Stockholm med troligen Björn Löwgren (1840) och Anders Lidén (1781) på första respektive andra bord. Men de har ju förlorat för så de kan göra det igen.

Lämna en kommentar