Kungstornet III, Lag-DM div 3

Måndagkväll 17 februari spelade Kungstornet III femte och sista ronden i lag-DM. Förutsättningen innan matchen var att Kungstornet rent teoretiskt kunde bli allt från tvåa till femma. Man ligger två matchpoäng efter Wasa SK IV och Järfälla SS på en tredjeplats. För att bli tvåa måste man slå kvällens motståndare och nuvarande tvåan Järfälla SS med 7-1. Ledaren Wasa SK IV var det för Kungstornet III inte mycket att göra åt. För deras del räcker det med att ta en halva mot motståndaren Tyresö SK för att hålla sig före oss. Järfälla har en möjlighet att vinna serien om de vinner över oss och Wasa samtidigt förlorar eller spelar remi.
Till att börja med ser det lovande ut för Järfälla. Efter halva matchen leder man med 3-1, samtidigt som det inte går så bra för Wasa. Men efter att ha bombat in 4 vinster så vinner Kungstornet III matchen med 5-3 och släcker Järfällas hopp om serievinst. Kungstornet III slutar därmed trea på samma matchpoäng som Wasa och Järfälla men med sämre partipoäng. Hurra till Kungstornet III för tredjeplatsen. Ett grattis till Wasa SK IV för serievinsten.

Lämna en kommentar