KM Problemlösning

I onsdags genomfördes KM i problemlösning.
Innan vi tog oss an problemen fick vi höra våran Mats Jonsson, Christers bror, berätta om deras uppväxt och liv därefter. Varför Christer blev problemist framgick inte riktigt men det hade nog något med några lärare att göra.
Sedan var det problemdax och två timmar fick vi på oss.
Vi fick sju problem komponerade av Christer Jonsson att lösa. Svårighetsgraden på problemen var från lätta problem till mycket svåra problem och ja, allting är relativt. Det gäller bara att hitta matten sedan ordnar sig allt lätt som en plätt. Man fick 1 poäng per rätt svar, totalt kunde man få 14 poäng. Den uppmärksamme noterar att 14 poäng är mer än en poäng per problem. Svaret är enkelt. Några av problemen hade flera lösningar, ända upp till fyra. Och som sagt 1 p per rätt svar. När tiden hade gått och alla hade lämnat in, ja svaren sina alltså, så stod det klart att Matts och Stefan S var lika duktiga och att vi där med fick vi två klubbmästare i problemlösning. Grattis!!! Grattis!!! Att Kaj saknas i resultatlistan är för att han var domare.
Väl mött till nästa, ah just det, vi hade möjlighet att välja att lösa sex stycken ”enklare” tvådragsproblem. Här vann Mats J! Grattis!!
En kul och trevlig kväll var därmed till ända.

Väl mött nästa problemlösnings KM men framför allt nästa och nästa klubbkväll .

Resultat Problemlösnings KM
Stefan S 4/14 1-2
Matts U. 4/14 1-2
Tomas K. 2/14 3
Ingvar G
Pascal F
Georgi H
Joannis
David M
Klas B
Tommy BK

Mats J tvådragare 1:a 2/6

Lämna en kommentar