Vid hade en tävling i höstas, Kungstornet 2020,

kanske ni minns.

Problemet ”Kungstornet 2020” var en utmaning utöver det vanliga, 64 stycken hjälpmattsproblem på ett bräde!  Th1 (kungstornet!) ska så snabbt som möjligt sätta matt på var och en av schackbrädets 64 rutor. Problemet fick stor spridning, framför allt via Svenska Schackförbundets hemsida schack.se. Upphovsmännen – Kaj Engström, Stockholm och Bo Söderberg, Örebro – plomberade sin lösning den 1 oktober. Den som först förbättrade en ruta senast den 15 december belönas med 1000 kr. Detta erbjudande gällde varje ruta. 

Resultatet föreligger nu, den 16 dec:
GULD tillRickard Engman från Nordmaling,som förbättrade tre rutor, e1, f4 och f5. Utomordentligt bra gjort! Tack Rickard för din insats och Grattis till belöningen! Rickard klarade bästa möjliga resultat på 60 rutor. 

SILVER tillJan-Olof Lind från Örebro,som hade bästa möjliga resultat på 43 rutor, också det mycket bra!

BRONS tillBo Törnberg, som hade bästa möjliga resultat på 18 rutor, bra även det. 

Alla tre tilldelas varsin klubbtröja från schackklubben Kungstornet samt klubbens jubileumsskrift över åren 2007-2017. Dessutom ÄRAN över att med framgång ha tacklat ett så omfattande schackproblem!

Kaj och Bo tackar för visat intresse. Vi kommer nog att försöka se till att problemet ”Kungstornet 2020” blir så genomanalyserat att vi med säkerhet kan slå fast ett helt korrekt facit!

Lämna en kommentar