3e-laget i DM

Jag är trött på Wasa SK. För andra gången mötte ett av våra lag ett lag från Wasa SK. Denna gång var det Wasa SK IV som mötte Kungstornet III. För andra gången förlorade vi. Det började bra med en snabb och säker seger av debutanten Ian Knape Pyk. Tyvärr var det det enda större glädjeämnet denna kväll. Ja jo det var lite roligt när Thomas S lyckades hålla remi i sitt parti. Annars var det bara noll ettor på övriga bord.

Jag mötte Ragnar Nyström 85 och med rakning 1800. Han hade i sin krafts dagar c:a 2200 eller strax där under. Jag spelade svart och partiet började d4 d5, c4 c6, Sf3 Sf6, Sc3 e6, Lg5 Le7, e3 Sbd7, Ld3 h6. Här någonstans fick jag för mig att jag skulle försöka begränsa den den vita löparen genom att se till att hans bönder stod på vita fällt och hindrade dess framfart. Och sedan utnyttja detta till något briljant. Det gick väl rätt bra ett tag i alla fall. Något briljant kom inte från min sida men väl från Ragnar. I drag 32 spelade han Lg6 och så var min kväll definitivt på väg att förstöras. Denna löparen som jag tänkt att den inte skulle ha något liv var mer livfull än någonsin. Kungen instängd och i horisonten ett matthot nu när även hans torn hade börjat vädra morgonluft. I drag 48 gav jag upp.
6 1/2 – 1 1/2 till Wasa blev det till slut.

På måndag spelar förstalaget mot Kristallen.

Bordsresultat:

Lämna en kommentar