Rond 2 i lag-DM för lag 3

Äntligen!

Nästan lika mycket äntligen som det var för Ebba Andersson att äntligen vinna ett lopp efter ett stor antal andra och tredjeplatser var det för tredjelaget vann sin match i rond 2 i lag-DM.

Laget som hade glädjen att förlora mot Kungstornet 3 var Tyresö SK. Vinsten skrevs till 4,5 mot 3,5.

Matchen började med att Andreas fick en vinst genom w o då hans motståndare inte dök upp. Nästa att avsluta sitt parti var Vladimir. I ett fint parti där han taktiskt strategiskt spelade ut den 150 ranking poäng högre rankade Svante Wedin gav han Kungstornet ledningen med 2-0. Kjell spelade ut sin motståndare i ett springare mot löpare och ett gäng bönder och ställningen var 3-0. När sedan Tommy fick remi mot sin motståndare såg det ut som allt var framdukat för en riktig festkväll. Men lite mörka orosmoln började hopa sig i horisonten. Tomas K förlorade och det såg ut som både Adam och Ian hängde på fallrepet. Det här blev mer spännande än det ett tag såg ut som. Helts plötsligt har både Adam och Ian ordnat till så att de har remiställningar. Ian gör ett feldrag, kung f1 istället för f3, och förlorar direkt. Adam spelar ner till bara kungarna kvar och håller remi. Då är det bara Thomas S:s parti kvar. Det räcker för honom att hålla remi för matchseger. Trots att han göra tappra försök att hitta en vinst så blir det inte annat än remi. Där med vara vår seger klar. Nu ser det ljusare ut för tredjelaget i div 3!

Lämna en kommentar