Vi spelar och spelar lagmatcher

Allt kan hände, allt kan vände

I allsvenskan div1 2 spelar vårt andralag. Innan matchen mot våra motståndare Passanten är läget så att vi ligger på nedflyttningsplats. En förlust och vi skulle bli mer eller mindre cementerade på nedflyttningsplats. Så en vinst är alltså nödvändig. Och se, när det är två partier kvar och ställningen är 3 – 3, så drar vi det längsta strået och tar 1.5 mot 0.5 och vinner mötet med 4.5 – 3.5. Det betyder att vi flyttar upp över nedflyttnings strecket. I nästa rond möter vi en våra närmaste konkurrenter om nedfyttningen Kristallen II. Kristallen II förlorade i mötet mot Sällskapet II gjorde det därmed möjligt för oss att passera dem.

I div 3 i DM var vårt läge lite hotat. Även här var vi tvungna att vinna för att vara säkra på fortsatt spel i div 3. Som sagt allt kan hände och allt kan vände. Ian vände ett hotande nederlag till vinst när han bombade in en endrags matt. Sent är inte roligt om man står mycket bättre men Leif hämtar sig nog från chocken vad det lider. Vladimir tog ännu en meriterande seger när han första av all vann sitt parti och ledde laget till seger med 6 – 2 över Seniorschack. Övertygande siffror kan tyckas men det var en tätare match än vad siffrorna visar. En rond återstår och tredjelaget är klart för fortsatt spel i div 3.

Lämna en kommentar