Chess Team Battle omg 3

Några betraktelser om Kungstornets tredje Chess Team Battle den 19 april
Kungstornets tredje helg i division två slutade med en sjätteplacering och eftersom vi hade en och en halv spelares marginal till nedflyttningsplatserna så finns det ingen anledning att misströsta över den prestationen. Vi hade utmärkt uppslutning med 13 spelare och ett särskilt omnämnande om herrar Nyberg, Engström och Storskog är på sin plats, eftersom de har varit stabila poängplockare under alla matcher hittills. Herr Larsson gjorde en intensiv debut med många poäng på en dryg timme efter lite registreringsstrul. Herr Aronsson gjorde en bra insats och vann ett mycket instruktivt mot Erik Blomqvist och detta parti kan i viss detalj beskådas här: https://lichess.org/j36DiEnx Erik Blomqvist är en mycket bra blixtspelare, men hans facit mot Kungstornet blev 0-3 förra helgen. För den som önskar fördjupa sig ytterligare i resultatlistan så kan man beskåda denna här: https://lichess.org/tournament/DjyYml0e

Efter lite inledande experimentering med formatet så håller en mer beständig struktur på att utkristalliseras. Det verkar som om tanken är att lagen i en division framöver ska spela fem omgångar innan det blir aktuellt med nya upp- och nedflyttningar. Det kommer säkert ske fler förändringar, men i stort så kommer SSF:s Chess Team Battle nog att fortsätta spelas på det nyligen etablerade sättet.
Anders Bäcklund

Lämna en kommentar