Kungstornet online!

Nu finns det inte mindre än fyra kvällar i veckan för Kungstornets medlemmar att spela schack på nätet i klubbens regi. Ta chansen att välja ett eller flera av dessa speltillfällen, det är mycket roligt och alla kan vara med!

• Tisdagar 19.00–20.30
Lag-DM 3min+2sek

Kungstornet deltar i högsta serien och två provomgångar spelas. I den första som spelades i tisdags kom vi trea. Nästa provomgång är nu på tisdag. Den riktiga Lag-DM turneringen startar 19 maj och pågår i fem veckor.


• Onsdagar 19.15-21.15
Swedish Rapid Team Battle Allsvenskt seriespel 10min+2sek

Kungstornet kommer att starta i division 2 nu på onsdag och spelar den första av två provomgångar med upp- och nedflyttning. Därefter spelas fyra låsta omgångar. Lägg märke till den längre betänketiden här, för er som föredrar det och/eller önskar variation.


• Torsdagar 19.15-20.45 (flyttad från onsdagar)
Interna individuella klubbturneringarna med varierad betänketid.
Föreslå gärna vilken spelform ni önskar.


• Söndagar 18.15-19.45
Swedish Chess Team Battle Allsvenskt seriespel 3min

Kungstornet spelar i högsta serien (vi kom 10 senast, våra placeringar i division 2 var, 7, 6, 6 och 1:a!). Fyra omgångar till ska spelas. Mycket starka spelare som stormästarna Amin Bassem, Ferdinand Hellers, Evgenij Agrest, Johan Hellsten och Erik Blomqvist finns det chans att få möta här!

I korthet går lagmatcherna ut på att samla så många poäng som möjligt till sitt lag under hela speltiden. En sorts monradlottning avgör vem du möter. 2 för vinst 1 för remi. Tredje vinsten i rad ger 4 poäng. Och fortsatt 4 om vinstraden fortsätter. Vid förlust eller remi börjar man om och får 2 för vinst igen. Det finns en specialregel som heter berserk (borttagen i Swedish Rapid Team Battle) som ger spelare rätt att innan partiet halvera sin egen tid samt mista eventuell inkrement för att vid vinst få en extra poäng. De åtta spelarna i laget som samlat flest poäng adderas och blir lagets slutsumma, många fler kan alltså vara med och spela. Fusk är givetvis inte tillåtet och kollas av Lichess och de spelare som bedöms fuska avstängs och laget hamnar på sista plats. Spelarna måste också ha sitt verkliga namn i profilen men får spela med alias. Att inte ange sitt verkliga namn i profilen räknas som fusk.

Allt om turneringarna och reglerna finns på schack.se och stockholmsschack.se

Om du inte redan är medlem (nu är vi 34) gå med i Kungstornet online:  https://lichess.org/team/kungstornet

Skriv in för- och efternamn i profilen. Välj närmaste turnering du vill spela. Länk till turneringarna kommer också att e-postas till er.

Alla partier livesänds och arkiveras för er som vill titta på hellre eller se hur ni själva och kompisarna spelade efteråt.

Nu på söndag 18.15 är nästa turnering  för Kungstornet i Swedish Chess Team Battle, hoppas du kan och vill vara med!
Här är länken till Swedish Chess Team Battle nu på söndag 10 maj 18.15-19.45. 
https://lichess.org/tournament/DJXeAZ5u
Sign in och du är med. Här kan också alla laguppställningar ses allt eftersom. Använd sökverktyget så visas spelarnas verkliga namn och statistik.

Då kör vi!

Med vänlig hälsning, Kaj

Lämna en kommentar